GHP i GMP w Zakładzie Gastronomicznym

Monografia

Krzysztof Przystupa opracował monografię stanowiącą kompendium wiedzy niezbędnej dla specjalistów zajmujących się zarządzaniem jakości w przedsiębiorstwach sektora spożywczego. Monografia wychodzi naprzeciw rozporządzeniom Parlamentu Europejskiego w sprawie higieny środków spożywczych. Zawiera ona wytyczne ułatwiające wdrażanie dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych w zakładach gastronomicznych. Jej zaletą jest powiązanie problematyki Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP - Good Hygiene Practice) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP - Good Manufacturing Practice) ze stroną organizacyjną. Jest to opracowanie modelowe, pokazujące jak można posiadaną wiedzę przekazywać w praktyce życia codziennego.

 
 Siedziba oddziału : Polska Akademia Nauk, Oddział w Lublinie
 Pałac Czartoryskich, Plac Litewski 2, e-mail: pan-ol@hektor.umcs.lublin.pl
webdesign emzab.pl